Waarom de investeerder van Vitesse niet wil worden terugbetaald door de club

15 februari om 13:57

Coley Parry, de Amerikaan die in Vitesse investeert, is naar eigen zeggen zeer begaan met de financiële situatie rondom de club. De geldschieter heeft inmiddels een geel-zwart hart en wil daarom niet worden terugbetaald door de club, zo vertelt hij in gesprek met ESPN.

Woensdag kwam naar buiten dat de KNVB het overnameproces van Vitesse heeft afgewezen. Dat nieuws kwam in Arnhem als een donderslag bij heldere hemel en dus gloeien alle alarmbellen rood. Ook Parry kijkt bezorgd naar de situatie.

"Ik maak me grote zorgen om de club. We kunnen niet niks doen. De aandelen moeten anders ergens anders naartoe worden getransfereerd", begint Parry in gesprek met ESPN. De investeerder krijgt vervolgens de vraag waarom hij geen terugbetaling eist en vervolgens met de noorderzon vertrekt. "Ik wil niet worden terugbetaald, dat is een steen om de nek van de club. We moeten doen wat goed is voor de club."

Dat Parry niet per se wil worden terugbetaald klinkt bijzonder, al heeft hij daar een reden voor. "Ik denk dat ik nu een geel-zwart hart heb. Na alle uurtjes die ik hier heb gewerkt heb ik een geel-zwart hart. Als we niet doen wat we moeten doen, dan kan de club zijn licentie verliezen. We moeten doen wat goed is voor de toekomst van de club", besluit hij.

De komende dagen zal moeten blijken of Vitesse nog gered kan worden. De Arnhemmers gaan in ieder geval in hoger beroep tegen het besluit van de KNVB.