Blind gaat in op huidige staat van Ajax: 'Tuurlijk moeten we ons zorgen maken'

Blind gaat in op huidige staat van Ajax: 'Tuurlijk moeten we ons zorgen maken'

8 april om 06:45

Danny Blind is ingegaan op de huidige situatie van Ajax. Volgens de analist en lid van de raad van commissarissen is het logisch dat men in Amsterdam zich zorgen maakt over de huidige staat van de club.

Blind krijgt in de studio van Ziggo Sport vragen over de wedstrijd van Ajax tegen Feyenoord van zondagmiddag. De Amsterdammers verloren met 6-0 en dat komt hard binnen bij Blind. "Ik heb hem wel uitgekeken. Kijk, Ajax is een grote club. Alles wordt onder een vergrootglas gelegd. Als je er dan met 6-0 afgaat, dat is nog nooit gebeurd. Waar ik naar toe wil: het komt niet uit de lucht vallen. We zijn aan een matig seizoen bezig. We hebben afgelopen zomer een slechte transferwindow gehad, en ook het jaar daarvoor. Elke week is Ajax wel aan de beurt, en terecht. Als je dan naar De Kuip moet, dan weet je dat Feyenoord die intensiteit erin stopt. Als je daar niet goed op bent ingesteld, ga je eraf met 6-0." 

Afgelopen week ging het ook al mis voor Ajax. Algemeen directeur Alex Kroes moest vertrekken en dat was volgen Blind een fikse domper. "Dat is niet te bevatten. Je wacht vrij lang, men is bezig geweest hem eerder te halen. Als dit dan weer gebeurd, ga je weer terug naar af. Dat is waanzinnig, voor alles en iedereen. Deze zaak kent geen winnaar. Ajax verlies, Kroes verliest, de supporters verliezen." 

Over de huidige staat van Ajax maakt de bestuurder zich ook duidelijk zorgen. "Ja, tuurlijk moet je je zorgen maken. Dat is logisch. Als je kijkt naar waar we vandaan komen en ons nu bevinden, dan moet je je wel zorgen maken."