Van 't Schip lacht als boer met kiespijn na vraag over Europese play-offs

12 april om 14:17

Mocht Ajax aan het eind van het seizoen play-offs om Europees voetbal moeten spelen, dan moeten de Amsterdammers voor een concert van De Toppers wellicht uitwijken naar een ander stadion. John van ’t Schip ging in aanloop naar het thuisduel met FC Twente in op dat voorval.

Van 't Schip stelt totaal niet bezig te zijn met dergelijke zaken. "Voor ons is het allerbelangrijkste, we krijgen nu vijf finales, dat we die goed weten te spelen met de juiste resultaten. Dan hopen we die play-offs te ontlopen."

Over het gerucht dat Ajax wellicht twee uitwedstrijden zou willen spelen, weet Van 't Schip dan ook niets. Wanneer hij eigenlijk wil zeggen dat de journalist daarvoor bij de algemeen directeur moet zijn, beseft hij ineens dat die er niet meer is, lachend als een boer met kiespijn. Wel sprak de huidige Ajax-coach met de inmiddels geschorste Alex Kroes over zijn toekomst. Aan het eind van het seizoen zullen de Amsterdammers op zoek gaan naar een vervanger voor Van 't Schip en zal die weer plaatsnemen in het technisch management van de club.

Of daar ondertussen wat in is veranderd? "Die gesprekken zijn in een beginstadium geweest. Daar zijn wat dingen in gezegd en dat moet nog op papier gezet worden. Dat wacht ik af en dat geldt voor een aantal anderen, heb ik begrepen. Ondertussen is het belangrijk dat wij ons blijven focussen op de wedstrijden."