Krankzinnig duel: hoe verliep de laatste ontmoeting tussen ADO en Excelsior?

22 mei om 11:45

De volgende ronde van de play-offs voor promotie en degradatie richting de Eredivisie staat voor de deur. Daarin treffen ADO Den Haag en Excelsior elkaar en dat is een duel met historie. Hoe verliep de laatste ontmoeting tussen die twee teams?

Op 29 mei 2022 stonden ADO Den Haag en Excelsior ook tegenover elkaar. In de finale van de play-offs troffen beide ploegen elkaar in Den Haag, waarbij het eerste duel in 1-1 was geëindigd. Het werd een krankzinnige middag met rode kaarten, veel doelpunten en uiteindelijk mineur voor ADO. Na strafschoppen boekte Excelsior de tickets terug naar de Eredivisie.

Diep in de blessuretijd, terwijl menig ADO-fan al op het punt stond het veld te betreden scoorde Thijs Dallinga de gelijkmaker. Sacha Komljenovic scoorde in de verlenigng wederom voor de Hagenezen, maar wederom kwam Excelsior terug. Redouan El Yaakoubi was trefzeker voor de Kralingers. Het duel kwam aan op strafschoppen en na twee missers, was uiteindelijk de misser van Jamal Amofa fataal.

Sindsdien troffen beide ploegen elkaar niet meer in een officiële wedstrijd. ADO wist in de eerste ronde af te rekenen met De Graafschap na een 2-3 overwinning op de Vijverberg en een 2-2 gelijkspel in Den Haag. Voor Excelsior is het de eerste wedstrijd in de play-offs. De club eindigde als zestiende in de Eredivisie.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!

  • match.tabs.match
  • match.tabs.setup
  • match.tabs.statistics

match.matchDetails


Datum
woensdag 22 mei 2024
Stadion
Bingoal Stadion
Aftrap
18:45
Scheidsrechter
van der Eijk