Zo kijkt een complimenteuze Alonso naar het eind van de Leverkusen-reeks

23 mei om 08:28

Xabi Alonso stelt dat het aan alle kanten terecht is dat Atalanta Bergamo van zijn Bayer Leverkusen heeft gewonnen in de finale van de Europa League. De Spaanse oefenmeester vindt het jammer dat de ongeslagen reeks erop zit, maar volgens hem is het 'exceptioneel' dat het al zo ver heeft kunnen komen.

Leverkusen keek na een klein half uur spelen al tegen een 2-0 achterstand aan. "Ze zaten er kort op bij ons", begon Alonso op de afsluitende persconferentie. De trainer geeft de complimenten aan Atalanta. "Het komt gewoon door hun manier van voetballen. Ik probeer het te analyseren, maar dat verandert mijn gedachten en waardering voor de spelers niet."

Door de verloren finale komt er ook een eind aan de ongeslagen reeks van Leverkusen. Die is gestrand op 51 duels, een wereldrecord. Volgens Alonso had er al veel eerder een eind kunnen komen aan deze reeks.

"Het is niet normaal dat je pas in de 52e wedstrijd verslagen wordt. Dat was normaal gesproken al eerder gebeurd tijdens het seizoen", aldus Alonso, die de schoonheid er daarom van inziet. "Dan is het exceptioneel geweest wat we hebben bereikt. Daar mogen we trots op zijn. We hebben even wat tijd nodig, maar Atalanta heeft het verdiend."

Lang om te treuren heeft Leverkusen niet. 1. FC Kaiserslautern is zaterdag de tegenstander in de finale van de DfB Pokal.