FC Utrecht pakt de leiding: Viergever kopt van dichtbij de 1-0 binnen

26 mei om 19:00

Nick Viergever heeft voor de 1-0 gezorgd in de finale van de Europese play-offs van de Eredivisie. Van dichtbij reageerde hij het snelste op een geweldige redding van Jeffrey de Lange. De keeper van Go Ahead Eagles voorkwam met zijn redding al een doelpunt van Ryan Flamingo.

FC Utrecht en Go Ahead Eagles vechten het samen uit voor het laatste Europese ticket. Kort na het eerste halfuur greep de thuisploeg verdiend de leiding. De Domstedelingen waren de betere ploeg en dwongen Go Ahead Eagles achteruit. Wel kwamen de bezoekers er een paar keer gevaarlijk uit en daarmee was de eerste helft zeer open.

Na een corner was het eerst Flamingo die een kopbal richting doel stuurde. De Lange kon met een geweldige reflex zijn treffer voorkomen, maar in zijn redding bleef de bal wel voor het doel hangen. Viergever anticipeerde als eerste en kopte van binnen de vijf meter de voorsprong voor Utrecht tegen de touwen.

Daarmee behaalde Utrecht ook met een voorsprong de rust. Sam Lammers was nog kort voor het einde dichtbij, maar zijn poging werd ditmaal wel goed verwerkt door De Lange. Aan de andere kant kon vrijetrappenspecialist Philippe Rommens aanleggen, maar zijn poging vond de muur.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!