Samenvatting: Southampton viert feest op Wembley en keer terug naar Premier League

26 mei om 19:45

Southampton zal volgend seizoen weer actief zijn op het hoogste niveau in Engeland. The Saints versloegen in de finale van de play-offs het Nederlands gekleurde Leeds united. Adam Armstrong tekende voor het enige doelpunt.

Op het heilige gras van Wembley moesten Southampton en Leeds United samen gaan uitvechten wie er terug mocht keren naar de Premier League. Beide ploegen degradeerden een seizoen ervoor met elkaar richting de Championship. In de reguliere competitie lukte het Leeds wel om Southampton voor te blijven, maar in de finale niet.

Adam Armstrong bracht de fans van Southampton in extase toen hij in de 24ste minuut de voorsprong op het scorebord zette. In de twaalf minuten durende extra tijd lukte het The Whites ook niet om gelijk te maken en daarmee kon het feest losbarsten. De enige Nederlandse inbreng tijdens de finale was de gele kaart van Crysencio Summerville in de eerste helft.

Als drager van de rode lantaarn degradeerde The Saints één seizoen geleden. Met 25 punten uit 38 wedstrijden en 74 tegendoelpunten was het seizoen verre van succesvol. Er is wel veel werk aan de winkel voor de gepromoveerde clubs, net als vorig seizoen degraderen alle gepromoveerde teams direct terug naar de Championship.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!