Koeman over 'bizar' oefentripje Reijnders: 'Die komt met een jetlag et cetera'

29 mei om 18:53

Ronald Koeman heeft zijn verbazing uitgesproken over het feit dat Tijjani Reijnders komende vrijdag met AC Milan nog een oefenwedstrijd moet spelen tegen AS Roma, maar helemaal in Australië. Daardoor komt de middenvelder, die is geselecteerd voor het EK, veel later dan de rest bij de selectie.

Koeman vertelt dat Reijnders naar verwachting pas op 1 of 2 juni terugkomt uit Australië. "We kunnen eigenlijk pas vanaf 3 juni een beroep doen op onze spelers. Maar zowel hij als Teun Koopmeiners, die speelt ook nog een ingehaalde competitiewedstrijd (tegen Fiorentina, red.), laat ik pas komen op 7 juni." Daardoor missen beide heren het oefenduel met Canada op 6 juni.

"Deze twee spelers, die zoveel gespeeld hebben en superfit zijn… Ja, als ik Tijjani nas een reis naar Australië eerder krijg met een jetlag et cetera, dan heb ik daar niks aan. Maar hij komt superfit binnen. Het zal een financieel voordeel hebben voor dat soort clubs."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!