Spaans feestje in Twente: zo verliep de laatste ontmoeting tussen Spanje en Italië

20 juni om 12:45

Spanje en Italië staan tegenover elkaar in een strijd tussen grootmachten. De laatste keer dat beide landen elkaar tegenkwamen was de Grolsch Veste het podium in de halve finale van de UEFA Nations League. Hoe verliep die ontmoeting?

Goudhaantje van Real Madrid Joselu was er ook bij in het stadion van FC Twente. In de 84ste minuut mocht hij invallen voor Alvaro Morata en niet veel later maakte hij zijn rol als gouden invaller waar. Eerder hadden Yeremi Pino en Ciro Immobile vanaf de strafschopstip de wedstrijd richting een 1-1 stand gebracht.

Net op het moment dat het erop leek dat er verlenging aan te pas moest komen schoot Joselu van dichtbij raak. Een afstandschot van Rodri werd aangeraakt en iedereen in de Italiaanse verdediging was de Spaanse spits uit het oog verloren. Hoewel iedereen dacht aan buitenspel bleek Joselu niets fout te hebben gedaan en daarmee besliste hij vier minuten na zijn binnenkomst de wedstrijd.

Twee jaar eerder was Spanje ook te sterk voor de Azzurri in de halve finale van de Nations League. Ook toen werd het 2-1, maar Ferran Torres mocht zich toen met twee doelpunten matchwinner noemen. De laatste keer dat Italië van La Roja wist te winnen was op het EK van 2020. Toen brachten strafschoppen de beslissing en die nam Italië net iets beter.