Gakpo brengt Nederland terug en schiet kort na de rust gelijkmaker binnen

25 juni om 19:15

Cody Gakpo heeft Nederland vlak na rust op gelijke hoogte gezet. De aanvaller schoot in de 47ste minuut al de 1-1 tegen de touwen. Daarmee was de aanvaller al voor de tweede maal trefzeker op het Europees Kampioenschap.

Ronald Koeman greep in de eerste helft van Nederland - Oostenrijk keihard in. Joey Veerman werd na een halfuur al naar de kant gehaald en Xavi Simons kwam hem vervangen. Oranje haalde met kunst en vliegwerk de rust met slechts een 0-1 achterstand.

De mogelijke donderspeech van Koeman leek kort na rust meteen zin te hebben gehad. Lutsharel Geertruida leidde een counter in en speelde de bal op Simons. De ingevallen aanvaller bediende Gakpo die op zijn beurt zijn directe tegenstander uitkapte. Vervolgens schoot Gakpo de 1-1 geweldig tegen de touwen.