Samenvatting: Uruguay houdt geen spaan heel van Bolivia en scoort er op los

28 juni om 10:35

Uruguay heeft zich met groot vertoon gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Copa América. Tegen Bolivia scoorde La Celeste er op los en daarmee is het groepshoofd geworden van Groep C. Alle vijf doelpunten werden door een andere doelpuntenmaker gemaakt.

De manschappen van Marcelo Bielsa hadden al geen moeite met Panama, maar in het tweede groepsduel toonde Uruguay helemaal zijn klasse. Er werd met 5-0 gewonnen en daarmee is de volgende ronde bereikt. Door het verlies van de Verenigde Staten tegen Panama is Uruguay tevens groepshoofd en kan het op zijn gemak richting het duel met het gastland.

In het MetLife Stadium werd de score na acht minuten al geopend Facundo Pellistri kreeg de treffer op zijn naam. Mede Premier League-genoot Darwin Núñez mocht vervolgens de 2-0 binnenschieten en daarmee tekende hij ook voor zijn tweede doelpunt op het toernooi. 

Na rust ging Uruguay vrolijk verder met scoren. Maximiliano Araújo scoorde al tegen Panama, maar herhaalde dat kunstje tegen Bolivia. Drie minuten later was het de beurt aan Federico Valverde en vlak voor tijd zorgde Rodrigo Bentancur voor de kers op de taart. Slechts drie minuten eerder was hij samen met Luis Suarez ingevallen.

logo

Uruguay

  • 5
  • 0
logo

Bolivia

FT
  • match.tabs.match
  • match.tabs.setup
  • match.tabs.statistics

match.matchDetails


Datum
vrijdag 28 juni 2024
Stadion
MetLife Stadium
Aftrap
03:00
Scheidsrechter
Benítez