Farioli woedend na uitlekken opstelling Ajax: "Dit is een schande"

11 augustus om 19:45
Laatste update: 11 augustus om 19:51

Ajax-coach Francesco Farioli heeft fel uitgehaald na het uitlekken van de opstelling van Ajax voorafgaand aan de wedstrijd tegen SC Heerenveen, die zondag met 1-0 werd gewonnen door een doelpunt van Kristian Hlynsson. De coach gaf tijdens de persconferentie aan dat dit soort incidenten schadelijk zijn voor het proces binnen de club.

Farioli liet duidelijk blijken dat hij ontstemd is over de situatie. "Dit is een schande. De mensen die voor de club werken en door de club betaald worden, zouden van de club moeten houden. Dit soort zaken helpen ons proces niet", aldus Farioli. Hij voegde eraan toe: "Het is niet de eerste keer dat zeer vertrouwelijke informatie naar de media lekt voordat alles rond is, het gebeurde tijdens mijn onderhandelingen en het gebeurde gisteren opnieuw. We moeten dit intern onderzoeken."

Opmerkelijk genoeg wisselde Farioli maar liefst zes spelers ten opzichte van het Europa League-duel tegen Panathinaikos van afgelopen donderdag, dat ook met 1-0 werd gewonnen. De Italiaanse coach gaf aan dat er intern stappen zullen worden ondernomen om dit soort lekken in de toekomst te voorkomen.

ESPN meldde eerder dat bronnen binnen Ajax de informatie hebben gelekt. Het is nog onduidelijk welke maatregelen de club zal nemen om herhaling te voorkomen.