Hoe verliep de laatste thuiswedstrijd van PSV tegen Sporting CP?

Vandaag om 10:55

In de tweede speelronde van de League Phase van de Champions League neemt PSV het op tegen Sporting CP. Het is niet de eerste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden. Hoe verliep de laatste wedstrijd in Eindhoven? Kijk de video hierboven en zie het resultaat.

In een doelpuntrijke wedstrijd wisten de Eindhovenaren de vorige editie meteen hun eerste overwinning te boeken. Tijdens de groepsfase van de Europa League van het seizoen 2015/2016 zaten beide ploegen bij elkaar in de poule. Na negentien minuten was het al raak toen Donyell Malen raak schoot. Niet veel later verdubbelde een speler van Sporting CP de score, want Sebastián Coates werkte de bal in eigen doel. Voor rust kon Bruno Fernandes, toen nog aanvoerder van de Portugezen, vanaf elf meter de aansluitingstreffer maken.

Timo Baumgartl bracht vlak na rust de marge weer op twee, maar acht minuten voor het einde van de wedstrijd bracht Pedro Mendes de spanning nog terug. Een gelijkmaker wist Sporting niet meer te maken. Tijdens de return in Portugal verliep de wedstrijd wat moeizamer. PSV werd compleet van de mat geveegd en verloor uiteindelijk met 4-0. Fernandes (tweemaal), Jérémy Mathieu en Luiz Phellype scoorden toen.