'Ajax wil H

'Ajax wil doorbraak talentvolle aanvaller belonen met nieuw contract'

15 december 2023 om 21:39
Laatste update: 15 december 2023 om 21:48

Ajax lijkt het contract van de doorgebroken Kristian Hlynsson spoedig open te gaan breken. De IJslander ligt nu nog vast tot medio 2026, maar lijkt nu een vernieuwd contract te kunnen gaan tekenen in Amsterdam, blijkt vrijdagavond uit berichtgeving van het Algemeen Dagblad.

Hlynsson maakte in februari 2020 de overstap van Breidablik naar de jeugdopleiding van Ajax. Afgelopen zomer maakte de talentvolle IJslander zijn debuut voor Ajax, tijdens het 2-2 gelijkspel tegen Excelsior. Sindsdien gaat de doorbraak van Hlynsson rap, waar zijn teller dit seizoen al op veertien optredens in het eerste van de Amsterdammers staat. De aanvaller maakte in de Eredivisie al vier treffers, waar hij in de Europa League goed was voor twee assists. In het shirt van Jong Ajax maakte de IJslander dit seizoen zeven keer zijn opwachting, waarin hij goed was voor drie assists.

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Hlynsson aan gelukkig te zijn bij Ajax. "Ik wil hier nog jaren blijven", klinkt het. "Het is mijn doel om net als veel Scandinaviërs geschiedenis te schrijven met Ajax. Als ik de club op een dag verlaat, hoop ik dat ook als Scandinavische legende te doen."