Amsterdamse transferstunt afgerond: Ajax maakt komst Henderson wereldkundig

Amsterdamse transferstunt afgerond: Ajax maakt komst Henderson wereldkundig

18 januari om 20:34
Laatste update: 18 januari om 20:47

De transferstunt van Ajax is werkelijkheid geworden: Jordan Henderson (33) heeft de overstap naar Amsterdam officieel gemaakt. De transfersoap duurde enige tijd, maar nam woensdag steeds serieuzere vormen aan. Donderdag kwam de bevestiging: de 81-voudig international komt transfervrij over van Al Ettifaq en heeft een contract van anderhalf jaar getekend bij Ajax.

Henderson maakte in de zomer van 2023 nog voor veertien miljoen euro de overstap van Liverpool naar de Saudi Professional League. Toch pakte de transfer naar de zandbak niet als gehoopt uit en zette de middenvelder zijn zinnen op een terugkeer naar Europa. Naast Ajax werd ook Juventus genoemd als club met interesse, waar de Italianen echter al snel afhaakten in de strijd om zijn handtekening. 

Met een gebrek aan ervaring op het middenveld ging Ajax vol in de strijd om de komst van Henderson, die met zijn 81 interlands voor Engeland en 492 wedstrijden voor Liverpool goed in het profiel paste. Henderson droeg acht jaar lang de aanvoerdersband van Liverpool, de club waar hij onder meer de Champions League, WK voor Clubs, UEFA Supercup en het Engelse landskampioenschap mee won. In dienst van Al Ettifaq bleef het slechts bij negentien wedstrijden.

Als speler van Ajax kan Henderson zich opmaken voor de jacht op de derde plek in de Eredivisie, waar de Amsterdammers ook nog actief zijn in de tussenronde van de Conference League.