Promes en zijn neef veroordeeld voor zes jaar cel wegens cocaïnesmokkel

Quincy Promes en zijn neef zijn veroordeeld tot zes jaar cel wegens cocaïnesmokkel
14 februari om 10:39
Laatste update: 14 februari om 10:53

Quincy Promes heeft woensdag te horen gekregen dat hij een celstraf krijgt voor cocaïnesmokkel. De aanvaller moet hiervoor zes jaar de gevangenis in. De buitenspeler was zelf niet aanwezig bij het vonnis, dus zal hier in Rusland over te horen krijgen.

De rechtbank in Amsterdam vindt de situatie bij Promes extra kwalijk. De 32-jarige aanvaller heeft als voetballer namelijk een voorbeeldfunctie. Volgens de rechter loopt hij met zijn rijkdom tentoon en probeerde hij meer aanzien te verkrijgen door middel van criminaliteit.

De voetballer van Spartak Moskou was niet aanwezig in Amsterdam. Tijdens een eerdere zitting maakten de advocaten van Promes al bekend dat hij niet naar Nederland kon komen door zijn verplichtingen bij zijn club in Moskou. 

Volgens de rechter is er voldoende bewijs om Promes te veroordelen voor het invoeren van twee ladingen met cocaïne. Begin 2020 liet de voetballer bijna 1400 kilo van de drug importeren naar de haven van Antwerpen. Hiervan is een deel ingenomen door de Belgische douane. 

Promes kreeg bij de smokkelacties hulp van zijn neef Marylio V., die een ondersteunende rol vervulde. V. kreeg eerder al een gevangenisstraf van vier jaar voor de cocaïnesmokkel. 

Dit is niet de eerste keer dat Promes wordt veroordeeld tot een celstraf. Afgelopen zomer kreeg hij al een gevangenisstraf van anderhalf jaar wegens zware mishandeling. Het hoger beroep van die zaak loopt nog. De verwachting is dat de oud-voetballer van FC Twente en Ajax ook tegen de nieuwe uitspraak in beroep zal gaan.