Wanneer verloor Bayer Leverkusen voor het laatst een wedstrijd?

Atalanta kraakt code: hoe lang was Bayer Leverkusen ongeslagen?

22 mei om 23:00
Laatste update: 22 mei om 23:00

Bayer Leverkusen is bezig aan een bizar seizoen. Die Werkself kroonde zich voor het eerst in de geschiedenis van Duitsland en deed dat zonder een wedstrijd te verliezen. Er werd zelfs in het gehele seizoen nog geen pot verloren, tot woensdagavond Atalanta een maatje te groot was in de finale van de Europa League. Wanneer verloor Bayer Leverkusen daarvoor voor het laatst een wedstrijd? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

In de Bundesliga kroonde Bayer Leverkusen zich na 34 wedstrijden met 90 punten voor het eerst in de geschiedenis tot kampioen. Daarnaast werd de ploeg van Xabi Alonso ook de eerste die zonder te verliezen bovenaan in de Duitse competitie eindigde. In de Bundesliga won Die Werkself 28 keer en speelde het zes keer gelijk.

In de Europa League kwam Leverkusen in een groep met FK Qarabağ, FK Molde en BK Häcken. De Duitsers wonnen iedere wedstrijd en werd met achttien punten groepswinnaar. Het tweeluik met Qarabağ wat volgde zorgde voor veel problemen, maar uiteindelijk pakte Leverkusen diep in blessuretijd toch nog de overwinning. Na het gelijkspel tegen AS Roma staat Die Werkself ook in de finale van het Europese toernooi. Ademola Lookman zorgde er met een hattrick echter voor dat een Duits feestje uitbleef.

In de DFB-Pokal wist Leverkusen af te rekenen met FC Teutonia Ottensen (0-8), Sandhausen (2-5), Paderborn (3-1), VfB Stuttgart (3-2 in de laatste minuut) en Fortuna Düsseldorf (4-0). In de bekerfinale wacht nu Kaiserslautern.

De laatste wedstrijd die Bayer Leverkusen verloor

De laatste keer dat Bayer Leverkusen voor de Europa League-finale een wedstrijd verloor, was op 27 mei 2023. Op de laatste speeldag van de Bundesliga ging het namelijk op bezoek bij VfL Bochum met 3-0 ten onder. Op 12 augustus werd vervolgens met de bekerwedstrijd tegen Teutonia de ongeslagen reeks ingezet. 

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!