Kroes gaat in op titelaspiraties van Ajax: dit vertelt de technisch directeur over

Kroes gaat in op titelaspiraties Ajax: dit vertelt de TD over komend seizoen

18 mei om 09:21

Alex Kroes hoopt met Ajax zo snel de weg omhoog in te zetten. Als het aan hem ligt, wordt komend jaar de titel al in Amsterdam gevierd, maar of dat realistisch is, is de vraag. VoetbalNieuws zet de uitspraken van de technisch directeur op een rij.

Kroes keerde na de soap van de afgelopen maanden terug bij Ajax. De bestuurder had algemeen directeur moeten worden, maar moest vertrekken in verband met het handelen met voorkennis omtrent Ajax-aandelen. Nadat de leden er op aandrongen en Kroes door het stof ging, werd de bestuurder aangesteld al TD.

Wat zegt Kroes over de titelaspiraties van Ajax?

Kroes hoopt dat Ajax komend jaar al weer mee doet om de landstitel. "Want ik ben een zwaar ongeduldig mannetje", begint de Ajacied tegenover het Noordhollands Dagblad. "Maar is het reëel? We doen ons stinkende best om de voorwaarden te creëren, maar ik kan er nu nog geen zinnig woord over zeggen. Op 1 september, na het sluiten van de transfermarkt, zal ik een redelijk beeld hebben. Maar er moet écht van alles gebeuren. Natuurlijk is het kampioenschap de stip op de horizon, want Ajax moet daar altijd naar streven. Het ligt aan ons als directie of we deze transferwindow kunnen doen wat we willen doen. Dat is cruciaal."

Volgens Kroes moet de selectie daarvoor wel op de schop. De focus daarbij ligt op de jeugdopleiding. "Er moeten nog meer spelers vanuit de eigen jeugd in het eerste komen. Ook al was dit seizoen vaak meer dan de helft van de basisopstelling hier opgeleid. We zijn nu bezig om onze toptalenten langer vast te leggen en een beter voetbalprogramma aan te bieden. Dat doen we heel transparant met zaakwaarnemers en spelers. We schetsen de sportieve stappen en de financiële kaders, die we wel weer wat gaan normaliseren. Spelers die het alleen om het geld te doen is: stop maar. Ze moeten graag voor Ajax willen spelen en beseffen dat Ajax de beste club is om je te kunnen ontwikkelen."