'PSV poogt jonge centrale verdediger los te wikken bij Bayer Leverkusen'

'PSV poogt jonge centrale verdediger los te wikken bij Bayer Leverkusen'

22 mei om 19:36

PSV is in gesprek om de achttienjarige Madi Monamay over te nemen van Bayer Leverkusen, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De jonge centrale verdediger traint soms al mee met de eerste selectie en speelt momenteel bij het Onder-19 team van Leverkusen.

Monamay heeft bij de kersverse landskampioen van Duitsland nog een contract van één jaar en zou daarom niet al te duur hoeven te zijn. PSV zal in ruil daarvoor in de toekomst echter wel een deel van een mogelijke transfersom moeten afstaan.

PSV deed al eerder zaken met Leverkusen. Zo werd keeper Roy Steur overgenomen. Die is momenteel met de clubleiding in gesprek over een langere verbintenis en streeft naar een basisplaats bij Jong PSV.

PSV wil komend seizoen haar beloftenelftal versterken en ziet Monamay als een belangrijke aanwinst. De concurrentie voor Monamay is echter fors. Ook diverse Belgische topclubs met een beloftenteam in het betaald voetbal hebben interesse. Monamay wil komend seizoen de stap naar het profvoetbal maken en snel doorgroeien naar het hoogste niveau.