Akpom staat naar eigen zeggen niet alleen in de belangstelling van Engelse clubs

'Farioli van invloed op toekomst Akpom, die niet alleen Engelse interesse geniet'

23 mei om 09:16

Chuba Akpom weet niet of hij komend seizoen ook onder contract staat bij Ajax. De aanvaller vertelt aan De Telegraaf dat hij er niet alleen in de Premier League goed op staat.

Akpom kwam een zomer geleden voor ruim twaalf miljoen euro over van Middlesbrough naar Ajax. De aanvaller had een twijfelachtig begin in Amsterdam, maar was uiteindelijk zeker van waarde, vooral als pinchhitter. Het leverde hem in totaal vijftien goals in zijn eerste seizoen op.

Het zou wel eens bij dat ene seizoen kunnen blijven. "Er is veel interesse. Maar dat is gezien de geringe speeltijd die ik kreeg en het aantal doelpunten dat ik maakte logisch", aldus Akpom in gesprek met de ochtendkrant. Meerdere clubs uit verschillende landen zitten volgens de Engelsman op het vinkentouw. "Ik ben nu 28 en voel dat ik fysiek en mentaal op mijn best ben. Mijn doel is altijd zo hoog mogelijk en voor het best denkbare team te spelen. Ik sta er niet alleen goed op in de Premier League, maar er is ook contact met clubs uit Duitsland en Frankrijk."

Wat Ajax hoop zal geven, is dat Akpom wil afwachten hoe de nieuwe trainer is. De spits krijgt te maken met Francesco Farioli. "Maar ik heb een contract bij Ajax en misschien komt er wel een manager die het heel erg in me ziet zitten. Wat er gebeurt, zien we in de zomer", besluit hij.