Feyenoorder vertelt: 'Beste beslissing uit mijn carrière om hier heen te komen'

Feyenoorder vertelt: 'Beste beslissing uit mijn carrière om hier heen te komen'
24 mei om 18:55

Gernot Trauner is nog altijd erg blij met zijn beslissing om naar Feyenoord te verkassen. De verdediger maakte in de zomer van 2021 de overstap van LASK Linz naar Rotterdam, waar hij het als aanvoerder uitstekend naar zijn zin heeft.

"Ik heb vaak teruggedacht aan wat er gebeurd zou zijn als ik de transfer niet had gemaakt," aldus Trauner in gesprek met Flashscore. "Het was de beste beslissing uit mijn carrière om naar Feyenoord te verhuizen. Een uitstekende club met uitstekende fans en toch heel vertrouwd. Ze hebben het me heel makkelijk gemaakt om te wennen en ik ben ook blij dat ik tot nu toe heel goed ben ontvangen door de fans."

Trauner beleefde een succesvol seizoen met Feyenoord, ondanks enkele blessures. Hij scoorde zijn eerste doelpunt voor de club en speelde een belangrijke rol in de bekerfinale. "Ik ben heel blij dat ik eindelijk mijn eerste doelpunt voor Feyenoord heb gemaakt. Ik denk dat je aan de viering kon zien dat het veel voor me betekende en dat mijn teamgenoten zo blij voor me waren. Sommigen waren nog blijer dan toen ik zelf scoorde."

Trauner behoort ook tot de voorselectie van Oostenrijk voor het EK van aankomende zomer. "In de eerste plaats hoop ik dat ik 100% fit blijf, zodat ik bij de definitieve EK-selectie kan zitten", reageert de verdediger. "Natuurlijk zou het leuk zijn om te spelen, want ik denk niet dat ik nog veel kansen krijg om voor Oostenrijk te spelen op zo'n groot toernooi. Ik zou ongelooflijk blij zijn als ik ook mijn rol op het veld zou kunnen spelen."

Na een mogelijk EK wacht voor Trauner al snel weer een nieuw seizoen met Feyenoord. Er zal voor het eerst sinds zijn komst een andere trainer voor de groep staan, want Arne Slot is volgend seizoen de eindverantwoordelijke bij Liverpool. "Bij Feyenoord is het nog een beetje vroeg om nieuwe doelen te stellen. Maar we zijn hongerig naar meer. Het zal een groot doel zijn om volgend seizoen weer een titel te winnen", blikt de Oostenrijker vooruit. "Maar eerst moet de trainersstaf worden vervangen en moeten we de filosofie van deze nieuwe staf absorberen. Je weet nooit hoe snel dat effect zal hebben. Ik ben in ieder geval positief, want de club heeft zich heel goed ontwikkeld en is heel stabiel."