Hierom kwam Memphis Depay zaterdag niet in actie voor Atlético Madrid

Hierom kwam Memphis Depay zaterdag niet in actie voor Atlético Madrid
26 mei om 10:11

Memphis Depay heeft zaterdag geen minuten gemaakt bij Atlético Madrid in zijn laatste duel voor vertrek naar het Nederlands elftal. Ondanks zijn herstel van een blessure bleef hij op de bank tijdens de 0-2 overwinning tegen Real Sociedad. VoetbalNieuws.nl vertelt je waarom.

Depay speelt niet met Atlético tegen Real Sociedad

Depay zag zijn ploeggenoten Samuel Lino en Reinildo Mandava scoren, terwijl hij zelf geen speeltijd kreeg. Na zijn blessure heeft de dertigjarige aanvaller slechts drie invalbeurten gemaakt, goed voor zo'n vijftig minuten. De club heeft besloten de optie in zijn contract niet te lichten, waardoor Depay na dit seizoen transfervrij vertrekt.

Maandag meldt Depay zich in Zeist voor een driedaagse trainingsstage met spelers zonder clubverplichtingen. Bondscoach Ronald Koeman maakt twee dagen daarna zijn definitieve selectie voor het EK bekend. Hoewel Depay niet volledig fit is, heeft Koeman aangegeven voor hem en Frenkie de Jong een uitzondering te maken. Laatstgenoemde heeft nog geen minuten gemaakt sinds zijn blessure. Zondagavond komt FC Barcelona nog in actie tegen Sevilla, maar sowieso zonder De Jong.

Nederland speelt nog oefeninterlands tegen Canada en IJsland voordat de groepsfase van het EK op 16 juni begint. Oranje treft achtereenvolgens Polen, Frankrijk en Oostenrijk in de groepsfase.