'Deze verrassende naam wordt zo goed als zeker de nieuwe trainer van Chelsea'

Enzo Maresca van Leicester City wordt de nieuwe trainer van Chelsea
27 mei om 15:20

Chelsea heeft Leicester City-trainer Enzo Maresca als topkandidaat benoemd om Mauricio Pochettino op te volgen. De club heeft officieel toestemming gevraagd om met de Italiaan in gesprek te gaan en lijkt een mondeling akkoord te hebben bereikt. Dat melden meerdere bronnen, waaronder The Telegraph, Sky Sports en Fabrizio Romano.

Maresca staat op het punt om over te stappen naar Chelsea, nu de onderhandelingen in een vergevorderd stadium zijn beland. De Londense club zal ongeveer tien miljoen euro aan Leicester moeten betalen om Maresca los te weken. Hij geniet naar verluidt de voorkeur boven onder meer Roberto De Zerbi en Thomas Frank. Ipswich Town-trainer Kieran McKenna heeft onlangs te horen gekregen niet meer in beeld te zijn.

Maresca heeft indruk gemaakt op de Chelsea-directie vanwege zijn focus op positiespel, wat goed aansluit bij de gewenste nieuwe richting van de club. De Italiaan, voorheen assistent van Pep Guardiola bij Manchester City, staat bekend om zijn visie op balbezit. Bij Leicester won Maresca afgelopen seizoen de Championship en bracht hij de club daarmee binnen één seizoen terug naar de Premier League. Leicester eindigde met één punt voorsprong op Ipswich, dat ook promoveerde. Maresca is pas sinds vorig jaar zomer hoofdtrainer bij Leicester.

Mauricio Pochettino vertrok vorige week bij Chelsea na onderling overleg. Maresca, 44, zal, als alles volgens plan verloopt, de nieuwe trainer worden van The Blues. Fabrizio Romano meldt dat er geen problemen worden verwacht over de persoonlijke voorwaarden van de Italiaan en dat de gesprekken over de afkoopsom snel afgerond zullen worden.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!