Utrecht en Van Seumeren woedend na rellen: 'Getwijfeld om handdoek te gooien'

Utrecht en Van Seumeren woedend na rellen: 'Getwijfeld om handdoek te gooien'

30 mei om 08:17

Frans van Seumeren, investeerder en grootaandeelhouder van FC Utrecht, overwoog zijn positie op te geven na de rellen van afgelopen weekend. Hij is boos over de gebeurtenissen en de opgelegde collectieve straffen voor alle supporters. De club heeft inmiddels dertig hooligans een stadionverbod gegeven.

Burgemeester Dijksma straft FC Utrecht na rellen

Na de verloren playoff-finale tegen Go Ahead Eagles van afgelopen zondag (1-2) ging het mis bij Stadion Galgenwaard. Honderden relschoppers vielen de politie aan met stenen en fietsen. De ME moest ingrijpen en verschillende agenten raakten gewond. Twee mensen werden opgepakt. Burgemeester Sharon Dijksma kondigde strenge maatregelen aan: de eerstvolgende thuiswedstrijd van FC Utrecht wordt zonder publiek gespeeld, netten worden opgehangen in het stadion en relschoppers krijgen stadion- en gebiedsverboden. Ook wordt de schade verhaald op de vandalen.

Van Seumeren liet in het Algemeen Dagblad zijn frustratie blijken. "Ik ben ziek van de situatie. Ziek van het feit dat we geen Europees voetbal hebben gehaald, ziek van wat er is gebeurd zondag en ziek van de hele nasleep. De kater is enorm. Het gaat nu op het nieuws en in de krant over de supporters van FC Utrecht die zich misdragen. Maar dat zijn helemaal geen supporters, dat zijn vandalen. Mensen die ons mooie spelletje kapot maken. Een stel vandalen verkloot het voor de rest."

Van Seumeren twijfelde om te stoppen bij FC Utrecht

Van Seumeren twijfelde zelfs of hij moest opstappen. "Ik heb in het verleden al aangegeven dat, wanneer de hooligans niet ophouden met rellen, ik de handdoek mogelijk in de ring zou gooien en afstand zou nemen van FC Utrecht. In mijn emotie heb ik daar de laatste dagen ook weer over getwijfeld."

Ook FC Utrecht is boos over de opgelegde straf. "Deze straf raakt het collectief en niet de bewuste vandalen. Dat staat haaks op waar wij, en met ons het volledige betaalde voetbal als sector, voor staan", aldus de club. Directeur Thijs van Es benadrukt dat de club zich inspant om de relschoppers te identificeren en te straffen. "We hebben goed in beeld wie zich buiten het stadion, maar ook op de thuistribunes en in het uitvak hebben misdragen."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!