Dit doet de Conference League-winst van Olympiakos met de Europese ticketverdeling

Dit doet de Conference League-winst van Olympiakos met de Europese ticketverdeling
30 mei om 10:41

Olympiakos heeft geschiedenis geschreven door als eerste Griekse club een Europese hoofdprijs te winnen. Met een doelpunt van Ayoub El Kaabi in de 116e minuut versloegen zij Fiorentina met 1-0 in de finale van de Conference League. Deze overwinning zorgt niet alleen voor een historische mijlpaal, maar heeft ook aanzienlijke gevolgen voor de Europese ticketverdeling.

Conference League-winst Olympiakos goed nieuws voor Griekenland

Met de winst in de Conference League plaatst Olympiakos zich direct voor de Europa League, ondanks hun derde plaats in de Griekse competitie. Normaal gesproken zou deze positie hen een ticket voor de voorronde van de Conference League opleveren. Dit betekent dat het ticket voor de Conference League nu doorschuift naar Panathinaikos, de nummer vier van de competitie. Voor Torino is dat een teleurstelling, aangezien zij hadden kunnen profiteren van een overwinning van Fiorentina.

De zege van Olympiakos heeft ook impact op de UEFA-ranglijst. De Griekse club stijgt naar de 44e plaats, boven Lille. Daarnaast verbetert Griekenland zijn positie op de UEFA-coëfficiëntenlijst, waardoor het land naar de vijftiende plaats klimt. Dat resulteert in vijf Europese tickets voor Griekenland vanaf het seizoen 2025-2026, een belangrijke prestatie voor het Griekse voetbal.

Wat heeft Olympiakos verdiend in de Conference League?

Financieel heeft Olympiakos ook geprofiteerd van hun Europese succes. In totaal hebben zij ruim zestien miljoen euro verdiend tijdens hun campagne. Deze inkomsten kwamen uit verschillende fasen van het toernooi, inclusief drie miljoen euro voor de finale en twee miljoen euro voor de eindzege.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!