Welke spelers zijn geblesseerd bij Polen?

Deze speler mist het EK door blessures bij Oranje-tegenstander Polen

3 juni om 08:55

Het EK komt eraan: op 16 juni opent het Nederland van Ronald Koeman het EK in Gelsenkirchen tegen Polen. De Polen kunnen beschikking over nagenoeg hun sterkste selectie. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke speler het toernooi aan zich voorbij moeten laten gaan. 

Oranje is op het Europees Kampioenschap in Polen ingedeeld in groep D. Die poule moet het naast Polen delen met Oostenrijk en Frankrijk. De eerste wedstrijd van het toernooi zal Nederland dus tegen Biało-czerwoni spelen, waarna de twee andere wedstrijden volgen. Frankrijk en Oostenrijk kampen met enige blessureproblemen en de ploeg van Ronald Koeman is ook nog niet op volle sterkte. Het is maar de vraag in welke staat Frenkie de Jong het openingsduel haalt. Bondscoach Michał Probierz kan echter beschikken over bijna zijn volledige selectie op oorlogsterkte. 

Matty Cash

De enige speler waarover Probierz geen beschikking heeft is Cash. De rechtsachter van Aston Villa is van nature Engels, maar kon door de Poolse nationaliteit van zijn moeder toch uitkomen voor de nationale ploeg. In 2021 maakte hij de overstap en sindsdien is de 'Poolse Cafu' niet weg te denken uit het elftal. Toch zal hij komende zomer in Duitsland niet langs de lijn vliegen, want een blessure weerhield hem ervan om geselecteerd te worden in de voorselectie. Cash moet nog altijd herstellen van een kuitblessure en zal niet op tijd fit zijn voor het EK. Hij moest de laatste wedstrijden van de Premier League ook al aan zich voorbij laten gaan.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!