'Ajax stopt transferpoging NEC en werkt zelf aan afronding uitgaande transfer'

Ajax wijst NEC af voor Youri Baas en is bezig met afronding transfer Jorge Sanchez
3 juni om 11:25

Ajax heeft een poging van NEC Nijmegen om Youri Baas definitief over te nemen van de hand gedaan. De Amsterdammers willen de verhuurde linksback graag terug zien. Daarnaast is Ajax zelf bezig met de afronding van de transfer van Jorge Sanchez.

Baas speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor NEC en de Nijmgenaren wilde de linksachter graag permanent overnemen. Dat voorstel heeft Ajax nu afgewezen. 'De Amsterdammers zijn tevreden over de ontwikkeling van Baas, die op de hele linkerkant uit de voeten kan en afgelopen seizoen in 27 Eredivisie-duels die keer scoorde en drie assists leverde', zo schrijft De Telegraaf. 'Naast NEC toonde een aantal andere clubs interesse, maar ook die kregen nul op het rekest.'

Daarnaast is Ajax wel bezig met de afronding van een andere transfer. Sanchez werd afgelopen seizoen verhuurd aan FC Porto, maar hij lijkt terug te keren naar Mexico. 'e rechtsback, die afgelopen jaar aan Porto werd verhuurd, heeft ook geen toekomst in Amsterdam en levert de club ongeveer drie miljoen euro op. In de zomer van 2022 werd hij voor vijf miljoen euro overgenomen van Club America.'

Voor Baas is er veel perspectief in Amsterdam. Ajax wil graag dat de 21-jarige de strijd aan gaat met een nieuwe linksachter. Zowel Owen Wijndal als Borna Sosa hebben te horen gekregen dat zij kunnen vertrekken. Beide spelers staan niet in de plannen voor volgend seizoen.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!