Laporta niet jaloers op transfer Mbappé en wijst naar filosofie en La Masia

Laporta niet jaloers op transfer Mbappé en wijst naar filosofie en La Masia

4 juni om 23:45
Laatste update: 4 juni om 23:51

Joan Laporta heeft bij Mundo Deportivo zijn lichten laten schijnen over de transfer van Kylian Mbappé naar Real Madrid. De president van FC Barcelona kijkt niet met jaloezie naar de Madrilenen , maar vertrouwt meer op de filosofie van de Catalanen. 

Het was voor aartsrivaal Real Madrid een uiterst succesvolle week. De vijftiende Champions League in de clubgeschiedenis werd veroverd en met Mbappé werd één van de meest begeerde spelers ingelijfd. Toch is Barcelona-president Laporta niet onder de indruk van de daadkracht van de Madrilenen. "Het contracteren van Mbappé? Ik vertrouw meer op de filosofie van Barça, namelijk vertrouwen op La Masía", doelt Laporta op de jeugdopleiding van Barcelona. "We kunnen in Europa concurreren met een ploeg bestaande uit heel veel jeugd", aldus Laporta. 

De president is ervan overtuigd dat nieuwe trainer Hansi Flick een bijdrage kan leveren aan het talent bij Barcelona. "Dat is wat Flick op ons ​​overbrengt en wat we denken. We hebben een ploeg die kan concurreren in Spanje en in Europa met kansen op succes."