VN Teamcombo: heerlijke mix tussen ervaring en talent in Spaans-Italiaans elftal

Zo ziet het gecombineerde elftal van Spanje en Italië eruit op het EK in Duitsland
20 juni om 11:55
Laatste update: 20 juni om 12:02

Donderdagavond staat het groepsduel tussen Spanje en Italië op het programma tijdens het EK. Het is een treffen tussen twee landen die spelers beschikken met individueel uitzonderlijke kwaliteiten. VoetbalNieuws.nl presenteert je een elftal dat zou kunnen spelen wanneer de twee teams worden gecombineerd.

Doelman: Donnarumma
In de goal krijgt Gianluigi Donnarumma de voorkeur boven Unai Simon. Je zou het zo vergeten, maar de Italiaanse sluitpost is nog altijd pas 25 jaar oud en heeft nu al een bak aan ervaring. Zo werd hij verkozen tot Speler van het Toernooi tijdens het vorige door Italië gewonnen EK en staat hij 64 wedstrijden onder de lat. Simon - ook een doelman met klasse - legt het af tegen Donnarumma.

Rechtsback: Carvajal
Dani Carvajal is niet weg te denken uit de basisopstelling van Real Madrid en ook niet uit die van Spanje. De 32-jarige rechtsback won al vijf Champions Leagues met Real Madrid en lijkt begonnen aan zijn tweede jeugd. Buiten dat verdedigen zijn voornaamste taak is, begint Carvajal zelfs ineens te scoren. Dat deed hij in de Chamipons League-finale tegen Borussia Dortmund en in de eerste groepswedstrijd op het EK tegen Kroatië. De Italiaanse optie Giovanni Di Lorenzo moet banken.

Rechter centrale verdediger: Bastoni
Op de positie van rechter centrale verdediger gaat het tussen Alessandro Bastoni en Nacho. Het talent van de 25-jarige Italiaan wint het deze keer van de ervarenheid van de captain van Real Madrid. Bastoni heeft een weergaloos seizoen achter de rug met Internazionale en is misschien wel een van de beste rechtsbenige verdedigers van het moment.

Linker centrale verdediger: Le Normand
Links achterin is het kiezen geblazen tussen Robin Le Normand en Riccardo Calafiori. Een moeilijke keuze, aangezien beide spelers een mooi jaar achter de rug hebben. Le Normand heeft zo goed als zeker een transfer verdiend naar Atlético Madrid, terwijl Calafiori met Bologna de Champions League in zal gaan wanneer hij niet wordt opgepikt door een andere club. De keuze valt voor nu op Le Normand.

Linksback: Dimarco
Op links is het kiezen geblazen tussen Marc Cucurella en Federico Dimarco. Om wat rendement vanuit de verdediging aan het elftal toe te voegen, schrijven we de Italiaan op. Dimarco staat meer linksbuiten dan linksback en was verantwoordelijk voor een assist tegen Albanië. Zelf was hij een aantal keer ook dicht bij een goal. Zo’n speler is altijd fijn om in je team te hebben.

Centrale defensieve middenvelder: Rodri
Beste middenvelder van de wereld op zijn positie. Dikke punt.

Centrale middenvelder: Barella
Nicolo Barella of Fábian Ruiz. Opnieuw een moeilijke keuze omdat de Spanjaard in een bloedvorm steekt, maar dat geldt ook voor de Italiaan. Barella is misschien wel een van de middenvelders ter wereld die over een uitzonderlijke pass beschikt. Inter is maar wat blij met hem en zo ook het Italiaanse elftal. Zorgde met een afstandsschot nog voor de winnende treffer tegen Albanië.

Aanvallende middenvelder: Pedri
Pedri of Lorenzo Pellegrini? Twee tienen om je vingers bij af te likken, maar het talent van Pedri krijgt de voorkeur boven de ervaring van Pellegrini. Het Talent van het Toernooi van de vorige editie van het EK is na de vele blessures op tijd in vorm geraakt voor het EK. Hij begint ook nog eens rendement af te leveren, met een assist tegen Kroatië.

Rechtsbuiten: Yamal
De zestienjarige Lamine Yamal speelt de sterren van de hemel bij Spanje. De manier waarop hij speelt is bijna door niemand te evenaren, ook niet door de wat oudere spelers. Davide Frattesi is ook geen misselijke optie namens Italië, maar de onnavolgbare dribbels van Yamal wil je in je elftal hebben.

Spits: Morata
Álvaro Morata of Gianluca Scamacca? Hier moeten we kiezen voor de toernooispeler hemzelf: Morata. De Spaanse spits heeft misschien wel een minder seizoen achter de rug bij Atlético Madrid dan Scamacca bij Atalanta had, maar op toernooien komt hij altijd bovendrijven. Morata is een garantie voor doelpunten.

Linksbuiten: Chiesa
Hij kan op links en rechts, maar Federico Chiesa laat ook vaak op eindtoernooien zien dat hij echt van waarde kan zijn voor je elftal. Hij is wat betrouwbaarder dan de soms nog grillige Nico Williams, die aan de linkerkant van Spanje speelt. Chiesa en Dimarco vormen zo samen de linkerkant.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)