'Volgende topclub meldt zich voor Bakayoko, geschatte vraagprijs bekend'

'Volgende topclub meldt zich voor Bakayoko, geschatte vraagprijs bekend'

25 juni om 13:54

Arsenal heeft interesse getoond in Johan Bakayoko, de vleugelaanvaller van PSV. Volgens het Gazet van Antwerpen heeft de club uit Londen zich bij de reeds lange lijst van geïnteresseerde clubs gevoegd, waaronder Bayern München, Liverpool en Borussia Dortmund.

Bakayoko, 21 jaar oud, is momenteel actief op het EK 2024 en speelde recent nog tegen Slowakije. Ondanks dat hij in deze wedstrijd slechts kort inviel, blijft hij populair op de transfermarkt. Arsenal lijkt nu het meest concreet te zijn in hun interesse voor de Belgische international. De Engelse vicekampioen is op zoek naar talenten die passen in de speelstijl van coach Mikel Arteta. Bakayoko zou bij Arsenal kunnen ontwikkelen in de schaduw van Bukayo Saka, met wie hij een vergelijkbaar profiel deelt.

Hoewel er nog geen officieel bod is uitgebracht door Arsenal, wordt verwacht dat de interesse in Bakayoko verder zal toenemen na het EK. De Belgische voetbalbond en de Rode Duivels zelf geven de voorkeur aan het afhandelen van transfers na het toernooi. De vraagprijs voor Bakayoko wordt geschat op minstens 45 miljoen euro, een bedrag dat PSV voor ogen heeft voor hun sterspeler.

Afgelopen seizoen stond Bakayoko 48 keer op het veld voor PSV. Hij scoorde veertien keer en gaf veertien assists. Zijn prestaties hebben de aandacht getrokken van topclubs in Europa, waaronder nu dus ook Arsenal. De komende weken zullen cruciaal zijn voor de toekomst van Bakayoko, waarbij een mogelijke transfer naar de Premier League steeds realistischer lijkt.