Romano: Ten Hag en United bijna akkoord over contractverlenging

Romano: Ten Hag en United bijna akkoord over contractverlenging
25 juni om 15:30

Erik ten Hag en Manchester United naderen een akkoord over een nieuw contract. Dat meldt Fabrizio Romano zojuist. Het nieuws werd onlangs door de Nederlandse coach zelf aangekondigd, maar lijkt er nu definitief van te gaan komen.

De onderlinge gesprekken bevinden zich momenteel in de afrondende fase. Deze week moet de deal nog wereldkundig worden gemaakt. Ruud van Nistelrooij is in beeld om assistent van Ten Hag te worden en wordt ook door Romano als een 'sterke kandidaat' bestempeld. De voormalig spits van The Red Devils lijkt een baan op Old Trafford te verkiezen boven Burnley, waar hij hoofdcoach in de Championship kan worden.

Aan tafel bij NOS Studio Fussball besprak Ten Hag zijn situatie onlangs. "De nieuwe leiding heeft de tijd genomen om de boel te evalueren", zei hij, waarbij de Haaksbergenaar ook erkende dat United met andere kandidaten had gesproken. "Ze hebben inderdaad verteld dat ze met Thomas Tuchel hebben gesproken, maar ook met andere kandidaten. Ze kwamen uiteindelijk tot de conclusie dat ze al de beste trainer hebben."

Ten Hag staat sinds de zomer van 2022 aan het roer bij Manchester United. Onder zijn leiding won de club in de voorbije seizoenen de FA Cup en de Carabao Cup, maar in de Premier League en Europa was er nog geen succes. Desondanks blijft de INEOS-groep dus vertrouwen houden in Ten Hag.