Volgens Duitse media zou Simons samen met Musiala op tien kunnen spelen bij Bayern

'Bayern München schotelt Simons plan voor met opmerkelijke rol op het middenveld'

26 juni om 17:14

Bayern München is flink aan een nieuw elftal aan het bouwen en daar moet Xavi Simons onderdeel van worden. Volgens de Duitse tak van SkySports heeft Der Rekordmeister een opmerkelijke rol op het middenveld voor ogen voor de Oranje-international.

Dat Simons aan Bayern gelinkt wordt, is niet nieuw. De 21-jarige is nog altijd onderdeel van Paris Saint-Germain en heeft naar verluidt de clubs voor het uitkiezen in zowel Engeland en Duitsland. Daar is Bayern er één van.

Volgens Florian Plettenberg - een gerespecteerde journalist van SkySports DE - wil Bayern Simons verblijden met een bijzondere rol op het middenveld. We kennen de Nederlander vooral als pure aanvallende middenvelder of buitenspeler uit zijn tijd bij PSV en RB Leipzig, maar Bayern zou hem naast Jamal Musiala op tien willen zetten in Duitsland. De ietwat meer teruggetrokken rol zou dan voor Simons zijn.

In de voorgeschotelde opstelling zijn nog twee andere namen te zien. Palhinha is al binnen voor Bayern, maar Michael Olise nog niet. Simons en Olise lijken nu dan ook de twee prioriteiten voor Vincent Kompany.