Roemenen spreken van pech: 'Hadden een gunstigere tegenstander kunnen treffen'

Roemenen spreken van pech: 'Hadden een gunstigere tegenstander kunnen treffen'

27 juni om 07:35

Het Nederlands elftal staat dinsdag in München tegenover Roemenië in de achtste finales van het EK. De aftrap is om 18.00 uur. Na een verrassende groepswinst van Roemenië, die groepswinnaar werd in poule E, ontloopt Nederland zware tegenstanders tot aan de finale. De Roemeense kranten reageren uitgebreid op deze onverwachte wending en de aankomende clash tegen Oranje. VoetbalNieuws.nl peilde de publieke opinie.

Roemeense kranten over Oranje

Adevărul, de grootste krant van Roemenië, beschrijft bijvoorbeeld onherroepelijk de teleurstelling over het mislopen van een vermeend gemakkelijkere tegenstander. "Edward Iordănescu (46 jaar) is een gelukkige coach, maar alles heeft een grens! Na de historische kwalificatie van Roemenië voor de achtste finales van Euro 2024, veranderde zijn legendarische geluk in pech. Een verschrikkelijke pech! Roemenië had de kans om tegen Slovenië te spelen, wat een gunstigere tegenstander zou zijn geweest. Helaas moesten we in plaats daarvan Nederland ontmoeten door ongunstige resultaten in andere wedstrijden."

Sportkrant Fanatik benadrukt de kansen die Roemenië heeft gekregen door grote namen te vermijden. "Roemenië heeft haar doelstelling bereikt op Euro 2024. Het team van Edi Iordănescu heeft de groepsfase doorstaan en zal nu Nederland ontmoeten. Als ze erin slagen Nederland te verslaan, spelen ze in de kwartfinales tegen de winnaar van de wedstrijd Oostenrijk – Turkije."

Jurnalul Național citeert de coach die zijn dank uitspreekt aan de supporters. "Nooit in de geschiedenis van het nationale team heeft Roemenië zoveel steun gehad als nu. Ik dank alle Roemenen, uit alle hoeken van de wereld. Deze jongens verdienen het, niet alleen vanwege hun prestaties als sporters, maar ook vanwege wie ze zijn als mensen."

De Roemeense pers toont al met al een mix van trots en bezorgdheid over de aanstaande wedstrijd tegen Nederland. Ze erkennen de moeilijke wedstrijd die voor hen in het verschiet ligt, maar tonen ook vertrouwen in hun team en hoop op een gunstige uitkomst.