Deze twee spelers van Roemenië hebben een verleden in de Eredivisie

Deze twee spelers van Roemenië hebben een verleden in de Eredivisie
28 juni om 17:32

Roemenië heeft verrassend de achtste finales van het EK bereikt. Het team heeft een aantal opvallende spelers, waaronder twee met een verleden in de Eredivisie. Zij voegen een extra laag van bekendheid toe aan de aanstaande ontmoeting met Nederland. Wie dat zijn, vertelt VoetbalNieuws.nl je uiteraard!

Voormalig Eredivisie-spelers bij Roemenië

Andrei Ratiu

Een van deze spelers is Andrei Ratiu, een rechtsback die in het seizoen 2020/2021 voor ADO Den Haag speelde. Ratiu, nu spelend met blauw haar, heeft zijn snelheid en verdedigingstechnieken verder ontwikkeld en speelt momenteel voor Huesca in Spanje. De 26-jarige verdediger kwam op het EK tot dusver in alle drie de groepswedstrijden negentig minuten lang in actie.

Razvan Marin

De andere speler met een verleden in Nederland is Razvan Marin (28). Ajax kocht Marin in 2019 voor 12,5 miljoen euro, maar hij wist geen indruk te maken in Amsterdam. Inmiddels speelt Marin voor Empoli in Italië en heeft hij zich daar herpakt als een belangrijke middenvelder. Marin heeft 57 interlands voor Roemenië op zijn naam staan en kwam eveneens in alle drie de EK-groepswedstrijden in actie.

Het is de verwachting dat Ratiu en Marin allebei aan de aftrap zullen verschijnen tegen Oranje. De wedstrijd begint dinsdag om 18.00 uur in de Allianz Arena in München. VoetbalNieuws.nl doet er uiteraard verslag van. Het daarvoor bestemde blog te zijner tijd komt online.