Vermoedelijke opstelling Zwitserland: geen Widmer in achtste finale tegen Italië

Vermoedelijke opstelling Zwitserland tegen Italië in de achtste finale van het EK
29 juni om 12:35
Laatste update: 29 juni om 12:35

Zwitserland neemt het zaterdag op tegen titelverdediger Italië in de achtste finales van het EK 2024. De Zwitsers hebben hun groep zonder nederlaag doorstaan en zijn klaar voor deze uitdagende wedstrijd in het iconische Olympiastadion in Berlijn. Trainer Murat Yakin zal een geduchte tegenstander moeten neerzetten om Italië te verslaan, vooral nu verdediger Silvan Widmer geschorst is vanwege een opeenstapeling van gele kaarten. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van Zwitserland met je door!

Vermoedelijke opstelling Zwitserland

Zwitserland heeft zich als tweede in hun groep geplaatst na een sterke prestatie tegen Duitsland, waarbij een late gelijkmaker van Niclas Füllkrug hun groepswinst in gevaar bracht. Met Granit Xhaka als aanvoerder en de drijvende kracht op het middenveld, lijkt de Zwitserse opstelling op enkele posities vast te staan. In het doel zien we zoals gebruikelijk Yann Sommer. De verdediging zal waarschijnlijk bestaan uit Manuel Akanji, Ricardo Rodríguez en Fabian Schär.

Op het middenveld zijn de vaste waarden Xhaka en Remo Freuler van de partij, met Michel Aebischer en Leonidas Stergiou op de vleugels. Voorin is het Breel Embolo die samen met Dan Ndoye en Ruben Vargas de aanval vormt. Deze opstelling belooft een sterke balans tussen defensieve zekerheid en aanvallende kracht.

Vermoedelijke opstelling Zwitserland: Sommer; Schär, Akanji, Rodríguez; Stergiou, Xhaka, Freuler, Aebischer; Ndoye, Embolo, Vargas.

De wedstrijd Zwitserland tegen Italië wordt gespeeld op zaterdag 29 juni om 18.00 uur in het Olympiastadion in Berlijn. Je kunt de wedstrijd live volgen op NPO 1. VoetbalNieuws.nl doet tevens verslag van de wedstrijd met een liveblog dat te zijner tijd online komt.