Zo verliepen de eerdere ontmoetingen tussen Duitsland en Denemarken

Zo verliepen de eerdere ontmoetingen tussen Duitsland en Denemarken

29 juni om 21:25
Laatste update: 29 juni om 21:10

Zaterdagavond nemen Duitsland en Denemarken het tegen elkaar op in de achtste finales van het EK. De landen troffen elkaar al 28 keer eerder in de geschiedenis. VoetbalNieuws.nl vertelt je hoe de eerdere ontmoetingen verliepen. 

De voetbalinterlands tussen Denemarken en Duitsland zijn vaak spannende wedstrijden. De teams hebben tot nu toe 28 keer tegen elkaar gespeeld. De eerste ontmoeting vond plaats op 6 oktober 1912 in Kopenhagen en de laatste op 2 juni 2021 in Innsbruck.

Denemarken won de eerste wedstrijd overtuigend met 3-1. Sindsdien hebben de teams vele memorabele wedstrijden gespeeld. Duitsland behaalde zijn grootste overwinning in 1937 met een 8-0 in Breslau. Denemarken kende ook hoogtepunten, zoals hun 2-0 overwinning tijdens het EK 1992 in Göteborg. Dat EK wist Denemarken uiteindelijk te winnen.

In totaal heeft Duitsland meer overwinningen behaald. Zij wonnen zestien van de 28 wedstrijden. Denemarken wist acht keer te winnen. Vier wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Dit maakt Duitsland statistisch gezien de sterkere partij in deze onderlinge ontmoetingen.