'Oranje-international hard op weg naar United: vijfjarige aanbieding op zak'

Matthijs de Ligt richting Manchester United
1 juli om 06:50

Matthijs de Ligt is dichtbij een reünie met Erik ten Hag. De Nederlandse centrale verdediger heeft een meerjarige aanbieding van Manchester United op zak. Er lijkt een snel akkoord te komen tussen beide partijen.

Het is al langer bekend dat Bayern München, de huidige werkgever van De Ligt, graag afscheid wil nemen van de Nederlander. Volgens De Telegraaf is hij in onderhandeling met Manchester United en hebben The Red Devils zelfs al een lang contract voorstel gedaan. Een contract tot medio 2029 zou klaar liggen voor de oud-Ajacied.

Een mogelijke transfersom is nog onduidelijk, maar volgens de krant geldt De Ligt als 'topprioreit' bij de Engelse club. Eerder was de verdediger al werkzaam onder Ten Hag. De twee beleefde grote successen met Ajax in het seizoen 2018/2019 en bij de Amsterdammers werd De Ligt onder Ten Hag op zeventienjarige leeftijd al aanvoerder.

Afgelopen seizoen speelde de 24-jarige 22 duels in de Bundesliga voor Bayern München. Ook werd hij door Ronald Koeman geselecteerd voor het Nederlands elftal, maar op het Europees Kampioenschap in Duitsland speelde hij nog niet. Stefan de Vrij krijgt de voorkeur boven De Ligt en daarmee staat het aantal interlands nog altijd op 45.