Vermoedelijke opstelling Portugal tegen Slovenië in de achtste finale van het EK

Vermoedelijke opstelling Portugal: Ronaldo op doelpuntenjacht in achtste finale

1 juli om 12:25
Laatste update: 1 juli om 12:25

Portugal staat klaar om het op te nemen tegen Slovenië in de achtste finale van het EK 2024. Het team van Roberto Martínez heeft met wisselend succes de groepsfase doorlopen, maar lijkt vastberaden. De Portugese selectie lijkt sterker dan ooit, met een mix van ervaren spelers en opkomende talenten. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van de Seleçao das Quinas met je door!

Vermoedelijke opstelling Portugal

In het doel staat waarschijnlijk Diogo Costa, die een stabiele aanwezigheid heeft getoond in eerdere wedstrijden. De verdediging wordt naar verwachting gevormd door João Cancelo, Pepe, Rúben Dias en Nuno Mendes. Dit sterke verdedigingskwartet heeft al laten zien dat ze stevig in hun schoenen staan en moeilijk te passeren zijn.

Op het middenveld zullen Vitinha, João Palhinha en Bruno Fernandes de kern vormen. Fernandes, met zijn aanvallende impulsen, en Palhinha, bekend om zijn verdedigende werk, zijn essentieel voor de balans. Vitinha krijgt waarschijnlijk een meer vrije rol, om zowel verdedigend als aanvallend bij te dragen.

In de aanval is Cristiano Ronaldo, ondanks een doelpuntendroogte in dit toernooi, nog steeds de belangrijkste pion. Hij wordt geflankeerd door Bernardo Silva en Rafael Leão. Gonçalo Ramos en João Félix staan klaar als sterke invallers.

Vermoedelijke opstelling Portugal: Costa; Cancelo, Pepe, Dias, Mendes; Vitinha, Palhinha, Fernandes; Bernardo Silva, Ronaldo, Leão.

Portugal - Slovenië begint maandagavond om 21.00 uur in het Deutsche Bank Park in Frankfurt. VoetbalNieuws.nl zal uiteraard verslag doen. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.