Vitesse krijgt wéér slecht nieuws: laatste investeerder trekt zich ook terug

'Laatste reddingsboei Vitesse verdwijnt, investeerder trekt zich plots terug'
1 juli om 16:01
Laatste update: 1 juli om 17:50

Vitesse heeft maandag te horen gekregen dat Guus Franke, de laatst overgebleven investeerder in de Arnhemse club, zich plots terugtrekt. De Telegraaf meldt dat de laatste reddingsboei van de gedegradeerde club daarmee aan een zijden draadje hangt. 

Meerdere bronnen rondom de club bevestigen tegenover de krant dat Guus Franke, die de laatste dagen veelvuldig werd genoemd als laatste geïnteresseerde partij om Vitesse financieel te steunen, de stekker uit zijn plannen trekt. Het is de vraag op welke manier Vitesse nu het financiële gat wil dichten, aangezien de deadline hiervoor om middernacht van maandag op dinsdag verstrijkt. Later op de middag bevestigt Vitesse ook zelf dat de deal is stukgelopen. 

Het afhaken van Franke wordt door De Telegraaf beschreven als 'enorme klap'. Het is de zoveelste tegenvaller voor de Arnhemse club, die na een kansloos seizoen uit de Eredivisie degradeerde. 'Vitesse had zijn hoop juist gevestigd op de van oorsprong Gelderse zakenman, die overbleef als enige overnamekandidaat nadat andere kandidaten als Maasbert Schouten, Michael van de Kuit van stadioneigenaar Nedstede en de Amerikaanse zakenman Frank McCourt, eigenaar van Olympique Marseille, de afgelopen maanden waren afgehaakt', besluit De Telegraaf.