Ten Hag heeft eindelijk nieuwe sportdirecteur binnen

Ten Hag heeft eindelijk nieuwe sportdirecteur binnen, United betaalt miljoenen

1 juli om 18:39

Manchester United en Newcastle United zijn het eindelijk eens geworden over de overstap van sportief directeur Dan Ashworth. Manager Erik ten Hag heeft na de waarschijnlijke komst van Ruud van Nistelrooij en René Hake daarmee eindelijk zijn topman binnen bij The Red Devils. 

Newcastle laat via de officiële kanalen weten dat Ashworth The Magpies verlaat voor een positie op Old Trafford. De transferflirt tussen Ashworth en United was al maandenlang aan de gang, maar op 1 juli is er eindelijk duidelijkheid voor beide partijen.

Ashworth stond in 2018 al eens op de verlanglijst van United, maar destijds besloot de bestuurder voor een avontuur bij Brighton als technisch directeur. Ashworth tekende vervolgens een contract tot 2026 bij Newcastle, maar dient dus niet zijn tijd uit. Ashworth moest eerder al vertrekken bij Newcastle vanwege mogelijke belangenverstrengeling. Newcastle wilde twintig miljoen pond ontvangen voor Ashworth, maar beide clubs willen niet communiceren welk geldbedrag wordt overgemaakt.