Update: Vitesse levert documenten in bij KNVB na akkoord tussen Franke en Parry

Mogelijk toch een reddingsboei voor Vitesse
1 juli om 23:59
Laatste update: 1 juli om 23:59

Vitesse heeft de deadline gehaald voor het indienen van hun beroepsschrift, inclusief begroting en het verzoek tot wijziging van zeggenschap. Algemeen directeur Edwin Reijntjes vertelt dat het geduld van iedereen op de proef is gesteld tijdens het proces.

In een statement melden de Common Group van Parry en het Axiom Partners van Franke dat er een deal is gesloten met de voornaamste schuldeiser van de Arnhemmers. Eerder meldde Vitesse nog dat de komst van Franke was afgeketst. De Amerikaan en de Nederlander gingen echter alsnog om tafel, met een cruciale deal tot gevolg.

'We zijn heel blij met deze kans en geloven in het plan van Axiom Partners om Vitesse terug te brengen naar waar ze hoort', aldus Parry. 'We zijn er vooral trots op dat de club een eigenaar krijgt die uit de regio afkomstig is.' Franke voegt eraan toe dat hij blij is de fakkel van de Common Group na twee jaar over te nemen. De investeerder streeft naar 'langetermijnsucces.' Voor middernacht moet de beroepscommissie van de KNVB de documenten binnen hebben. Via die route hoopt Vitesse alsnog een licentie te krijgen. Maar zonder een deal tussen Franke en Parry, bij wie de Arnhemmers een miljoenenschuld hebben uitstaan, was dat kansloos geweest.

Vitesse is met de overeenkomst van maandag nog niet gered, want de beroepscommissie is nu aan zet. Franke benadrukte dat de onderhandelingen met Parry, die 14,3 miljoen euro eist, zeer moeilijk waren. Rond 21:00 uur meldde hij echter dat er een akkoord was bereikt. "Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Hij wil linksom, rechtsom, bovenlangs en onderdoor," aldus Franke. "Het zijn de moeilijkste onderhandelingen die ik ooit heb gevoerd."

Franke blijft hoopvol. "Ik hoop Vitesse over te nemen." Maandagavond uitten honderden supporters op Papendal, het trainingscomplex van Vitesse, hun zorgen. Interim-directeur Edwin Reijntjes sprak hen kort toe en bevestigde dat de gesprekken met Franke nog gaande zijn. "Ja, ik heb er nog altijd vertrouwen in dat het lukt," aldus Reijntjes.

Vitesse komt met update

Reijntjes vertelt dat de documenten bij de KNVB zijn ingeleverd. "Het geduld van eenieder is wederom op de proef gesteld. Het is bijzonder hoe bepaalde processen werken, zeker als een deadline nadert. Dan wordt er door vele partijen geschaakt op vele borden tegelijk en nemen wij als Vitesse bijvoorbeeld het besluit om donateurs uit de crowdfundingsactie te benaderen om af te zien van hun recht op restitutie. Circa vijf minuten later horen wij dat er toch beweging is tussen Franke en Parry. Met dit akkoord konden wij ook alle andere vereiste documenten in orde maken. Dit is gelukt. Wij hebben ons beroepsschrift ingediend, inclusief de begroting en het verzoek tot wijziging van zeggenschap. Kortom, de deadline hebben wij gehaald. Wij zijn nu in afwachting wanneer de zaak voorkomt."

Reijntjes richt zich ook tot de trouwe Vitessenaren en bedankt hen voor hun vertrouwen en geduld. Hij doet een laatste beroep op de donateurs om hun recht op restitutie op te geven. "Bedankt voor het vertrouwen en jullie tomeloze geduld! Ter afsluiting wil ik nog wel eenmaal een beroep op alle donateurs uit de crowdfunding doen; geef a.u.b. gehoor aan ons verzoek tot het afzien van het recht op restitutie. Wij hebben voorlopig nog wel acuut liquiditeiten nodig. Dit helpt ons enorm, bedankt! Vitesse kan en mag niet verloren gaan."