Vermoedelijke opstelling Oostenrijk: Arnautovic op de bank in achtste finale?

Vermoedelijke opstelling Oostenrijk tegen Turkije in de achtste finale van het EK
2 juli om 10:27

Oostenrijk en Turkije strijden in de achtste finale van het EK 2024 om het laatste ticket voor de laatste acht. Oostenrijk wist na een spannende groepsfase als groepswinnaar door te gaan en heeft hiermee indruk gemaakt. Turkije had een lastiger parcours en moest in de laatste minuut van hun laatste groepswedstrijd de overwinning binnenslepen tegen Tsjechië. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van de Oostenrijkers met je door!

Vermoedelijke opstelling Oostenrijk

Bij Oostenrijk is er één belangrijke afwezige: Patrick Wimmer is geschorst vanwege een tweede gele kaart. Hierdoor moet bondscoach Ralf Rangnick enkele wijzigingen doorvoeren in zijn basisopstelling. Een opvallende wijziging zou in de spits kunnen plaatsvinden, waar Michael Gregoritsch mogelijk de voorkeur krijgt boven Marko Arnautovic. De centrale verdediging lijkt weer te bestaan uit Kevin Danso en Philipp Lienhart, gezien het feit dat Feyenoorder Gernot Trauner met een blessure kampt.

Oostenrijk kan terugvallen op een solide defensie met Patrick Pentz in het doel en een verdediging bestaande uit Stefan Posch, Kevin Danso, Philipp Lienhart en Philipp Mwene. Het middenveld wordt vermoedelijk bezet door Nicolas Seiwald en Konrad Laimer, met een aanvallende rol voor middenvelder Cristoph Baumgartner. De flanken worden bezet door Marcel Sabitzer en Romano Schmid, die beiden scoorden tegen het Nederlands elftal. Michael Gregoritsch begint in de spits.

Vermoedelijke opstelling Oostenrijk: Pentz; Posch, Danso, Lienhart, Mwene; Seiwald, Laimer; Schmid, Baumgartner, Sabitzer; Gregoritsch.

Oostenrijk - Turkije begint dinsdagavond om 21.00 uur in de Red Bull Arena in Leipzig. VoetbalNieuws.nl doet vanaf dat tijdstip live verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online. De winnaar van het duel speelt in de kwartfinales tegen Roemenië of Nederland.