'Italiaanse Como verrast: stunttransfer van verdediger dichtbij dankzij Fàbregas'

'Italiaanse Como verrast: stunttransfer van verdediger dichtbij dankzij Fàbregas'
13 juli om 22:08
Laatste update: 14 juli om 09:41

Raphaël Varane staat op het punt om te tekenen bij Como, meldt Fabrizio Romano. De Franse verdediger heeft ingestemd met een overgang naar de Italiaanse promovendus, wat betekent dat alleen de laatste details nog moeten worden afgerond.

Como heeft al een tijdje gehoopt op de komst van Varane, die na zijn vertrek bij Manchester United transfervrij is. Trainer Cesc Fàbregas speelde een sleutelrol in het overtuigen van Varane om voor Como te kiezen. De contracten worden binnenkort opgesteld en bestudeerd, waarna Varane medisch gekeurd moet worden.

De exacte duur van het contract is nog niet bekend, maar de 31-jarige verdediger brengt een indrukwekkend CV mee naar Como. Hij werd wereldkampioen met Frankrijk en won met Real Madrid vier keer de Champions League, drie Spaanse landstitels en drie Spaanse bekers.

Naast Como hadden ook clubs uit de Saudi Pro League, de MLS en AS Roma interesse in Varane. Toch koos hij voor een nieuw avontuur in het noorden van Italië. De komst van Varane is een enorme opsteker voor Como, dat deze zomer promotie naar de Serie A afdwong.

Volgens rapporten is de club ook dicht bij het vastleggen van voormalig Roma-doelman Pau Lopez, die op huurbasis met een optie tot koop overkomt van Olympique Marseille.