KNVB-directrice laat zich uit over Vitesse: 'Situatie doet mij ook pijn'

KNVB-directrice laat zich uit over Vitesse: 'Situatie doet mij ook pijn'
15 juli om 14:25

Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal van de KNVB, heeft gereageerd op de nijpende situatie van Vitesse. "Het doet mij als directeur betaald voetbal natuurlijk ook pijn om te zien dat één van onze betaald voetbalclubs, Vitesse, momenteel in zo'n moeilijke situatie verkeert. Ik begrijp de bezorgdheid en de onzekerheid die de supporters van Vitesse voelen", aldus Van Leeuwen.

De KNVB en Van Leeuwen benadrukken de bestaande structuur en geldende regels. "De KNVB heeft samen met alle betaald voetbalclubs licentieregels afgesproken voor het waarborgen van de integriteit en de continuïteit van de competities betaald voetbal", zegt Van Leeuwen, geciteerd door onder meer De Telegraaf en het Algemeen Dagblad.

Het bestuur van de KNVB heeft geen invloed op de licentiecommissie. "Onderdeel van die afspraken met alle clubs zijn de onafhankelijke commissies, die toezien op de naleving van de regels. Dit doen zij op een uiterst zorgvuldige wijze die voor alle clubs dezelfde is", voegt Van Leeuwen toe.

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem deed eerder een oproep aan de KNVB om Vitesse te helpen met de licentie. Vitesse kreeg afgelopen vrijdag opnieuw extra tijd om de proflicentie voor volgend seizoen veilig te stellen vanwege de positieve ontwikkelingen binnen de club. De beroepscommissie hoopt op 22 juli een besluit te kunnen nemen.