Dit is hoe de Oranje Leeuwinnen zich vanavond kunnen verzekeren van EK-deelname

Dit is hoe de Oranje Leeuwinnen zich vanavond kunnen verzekeren van EK-deelname
16 juli om 20:13
Laatste update: 16 juli om 20:13

De Oranjevrouwen kunnen zich dinsdag plaatsen voor het EK 2025 in Zwitserland na een teleurstellend 0-0 gelijkspel tegen Italië. De ploeg van bondscoach Andries Jonker heeft aan een gelijkspel tegen Noorwegen voldoende om een ticket voor het EK te bemachtigen.

Nederland staat momenteel bovenaan in poule A1 met acht punten, gevolgd door Noorwegen en Italië, beide met zes punten. Finland sluit de rij met vijf punten. Winst tegen Noorwegen in Bergen betekent dat Nederland de groepswinnaar wordt en zich rechtstreeks plaatst voor het EK.

Bij een gelijkspel is Oranje ook verzekerd van deelname aan het EK. In dat geval eindigt Nederland op de eerste of tweede plek, afhankelijk van de uitslag van Italië-Finland, die gelijktijdig om 19.00 uur wordt gespeeld.

Verliest Nederland van Noorwegen, dan hangt plaatsing af van het resultaat van Italië-Finland. Wint Italië van Finland, dan eindigt Nederland als derde en moet het deelnemen aan de play-offs later dit jaar. Bij een gelijkspel tussen Italië en Finland, of winst voor Finland, plaatst Nederland zich alsnog rechtstreeks, zelfs bij een nederlaag tegen Noorwegen.

De wedstrijd Noorwegen-Nederland start dinsdag om 19.00 uur en is te zien op de NPO.