Bevestiging: Ajax stalt verdediger komend seizoen bij PEC Zwolle

Bevestiging: Ajax stalt verdediger komend seizoen bij PEC Zwolle

16 juli om 16:19
Laatste update: 16 juli om 16:26

Ajax verhuurt Tristan Gooijer komend seizoen aan PEC Zwolle. Dat hebben de Amsterdammers zojuist officieel bekendgemaakt. De verdediger kwam afgelopen seizoen tot dertien optredens in het eerste van Ajax.

Gooijer, een multifunctionele verdediger maar meestal rechtsback, heeft nog een contract tot medio 2026 bij Ajax. Het negentienjarige talent mag in Zwolle meer speelminuten gaan maken.

Gooijer werd op 2 september 2004 geboren in Blaricum en werd in 2016 door Ajax opgepikt uit de jeugd van Almere City. In december 2023 maakte hij zijn officiële debuut voor de Amsterdammers, in het Europa League-duel tegen AEK Athene dat met 3-1 werd gewonnen.

PEC heeft zijn komst ondertussen ook wereldkundig gemaakt. "Ik heb zin in het komende jaar bij PEC Zwolle", laat Gooijer weten op de clubkanalen. "De club heeft altijd een aantrekkelijke manier van spelen en al vaker laten zien een prima plek te zijn voor jonge spelers om zich verder te ontwikkelen. Die ontwikkeling hoop ik hier komend jaar ook te gaan maken."

Technisch directeur Gerry Hamstra liet zich ook uit over de transfer. "Tristan is een goede speler waar wij veel potentie in zien. Voor ons is Tristan een directe versterking voor de laatste linie, waar hij op meerdere posities kan spelen. We wensen Tristan dan ook heel veel succes toe bij onze mooie club."