Kicker: Ajax-verdediger geniet serieuze belangstelling van Leverkusen

Kicker: Ajax-verdediger geniet serieuze belangstelling van Leverkusen
16 juli om 13:56

Ajax-verdediger Josip Šutalo staat in de belangstelling van Bayer Leverkusen, meldt Kicker. De Duitse kampioen heeft zijn oog laten vallen op de 24-jarige Kroaat, die vorig jaar zomer nog koos voor een transfer naar Ajax. De Amsterdammers betaalden toen 20,5 miljoen euro aan Dinamo Zagreb.

Het afgelopen seizoen was teleurstellend voor Šutalo. Hij had een basisplaats, maar zijn prestaties waren wisselvallig. Communicatieproblemen met teamgenoten, omdat hij niet vloeiend Engels spreekt, speelden hierin mee. Ajax lijkt nu bereid om hem te verkopen om zelf nieuwe versterkingen aan te trekken.

Ondanks de interesse van Leverkusen en geruchten over Fiorentina, zijn er ook geluiden dat Šutalo zelf graag bij Ajax wil blijven. Hij is net begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen onder de nieuwe trainer Francesco Farioli. Zijn contract loopt tot de zomer van 2028, wat Ajax in een goede onderhandelingspositie plaatst.

Het is nog onduidelijk of Leverkusen een bod zal doen. Voor nu blijft het afwachten of Šutalo vertrekt of in Amsterdam blijft om zijn plek te verdedigen.