'Engeland kan kandidaat-bondscoach wegstrepen: 'Hij wil eerst rust nemen''

'Engeland kan één kandidaat wegstrepen: Klopp wil nu geen bondscoach worden'
17 juli om 17:18

Jürgen Klopp wordt niet de nieuwe bondscoach van Engeland. Dat melden bronnen aan transferexpert Florian Plettenberg van Sky Sports. De voormalig Liverpool-coach werd door vele fans en analisten gelinkt aan The Three Lions.

Afgelopen maandag werd bekend dat Gareth Southgate zijn taken als bondscoach van de Engelsen na acht jaar neerlegt. De 53-jarige oefenmeester stond lang aan het roer bij het nationale team en bereikte op het EK 2024 de finale, die met 2-1 werd verloren van Spanje.

Daardoor ligt de focus van de FA uiteraard op het vinden van een opvolger. Aangezien Klopp afgelopen seizoen na een lang dienstverband afzwaaide bij Liverpool en het Engelse voetbal daardoor goed kent, dook zijn naam op in vele lijstjes. Erg realistisch lijkt dat met de recente berichtgeving echter niet te zijn. Sky meldt namelijk dat Klopp een seizoen lang wil rusten en momenteel niet open staat voor welke club of bond dan ook.

Een andere naam die veelal aan het Engelse team wordt gelinkt, is Eddie Howe. De geboren Engelsman is momenteel coach van Newcastle United, waar hij nog een doorlopend contract heeft. Wanneer de FA besluit om hem te benaderen, weet het dus dat het een bedrag moet aftikken voor zijn diensten.