'Deze Premier League-trainer kan Southgate opvolgen als bondscoach van Engeland'

'Deze Premier League-trainer kan Southgate opvolgen als bondscoach van Engeland'

17 juli om 19:30

De Engelse voetbalbond (FA) heeft Ange Postecoglou, de huidige coach van Tottenham Hotspur, op de lijst van kandidaten om Gareth Southgate op te volgen als bondscoach van Engeland. Dat meldt The Telegraph. Southgate stapte op na de verloren EK-finale, waardoor de zoektocht naar een nieuwe bondscoach is begonnen.

John McDermott, de technisch directeur van de FA, heeft de carrière van Postecoglou jarenlang gevolgd en bewondert zijn werk. Postecoglou, die in 2023 bij Tottenham aan de slag ging, beleefde een sterk eerste seizoen in de Premier League en wordt gewaardeerd om zijn aanvallende speelstijl en positieve benadering. De FA is bereid ver te gaan om Postecoglou aan te stellen, ondanks zijn contract bij Spurs tot 2027.

Wiegman geen realistische optie

Naast Postecoglou worden ook Eddie Howe, Graham Potter, Mauricio Pochettino en Thomas Tuchel genoemd als mogelijke opvolgers van Southgate. Lee Carsley, de succesvolle coach van het Engelse Onder-21 team, zou eventueel op interim-basis kunnen invallen. De FA overweegt een tijdelijke aanstelling voor de Nations League-wedstrijden in september tegen Ierland en Finland. Sarina Wiegman, de huidige bondscoach van het Engelse vrouwenteam, is geen kandidaat, omdat ze onlangs haar contract heeft verlengd tot 2027.