Welke Eredivisie-spelers doen mee aan de Olympische Spelen?

Deze Eredivisie-spelers zullen hun land vertegenwoordigen op de Olympische Spelen

18 juli om 13:55
Laatste update: 18 juli om 13:48

De Olympische Spelen komen er aan en voetbal mag hier aan niet ontbreken. Ondanks dat er geen Nederlands mannenelftal mee zal gaan doen, zullen er wel een aantal Eredivisie-spelers zijn die hun land gaan vertegenwoordigen. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke spelers uit de Eredivisie actief zullen zijn op de Olympische Spelen in Parijs.

Nederland wist zich niet te plaatsen voor het voetbaltoernooi van de Olympische Spelen, maar toch zullen er enkele bekende Eredivisie-spelers te bewonderen zijn in Parijs. Bij de mannen doen de jeugdelftallen mee, terwijl de vrouwen hun volwassen selecties sturen.

Welke Eredivisie-spelers doen er mee aan de Olympische Spelen?

Bij de mannen zijn zeven Eredivisie-spelers geselecteerd. De bekendste naam is Ajax-doelman Geronimo Rulli. Hij maakte deel uit van de Argentijnse selectie die in 2022 wereldkampioen werd en won eerder deze zomer de Copa América. Rulli hoopt nu olympisch goud aan zijn prijzenkast toe te voegen.

Ook Shunsuke Mito en Koki Saito van Sparta zijn geselecteerd, zij zullen voor Japan spelen. De Verenigde Staten hebben Taylor Booth en Paxten Aaronson van Utrecht opgeroepen. Daarnaast doen Hussein Ali van Heerenveen (Irak) en Matthew Garbett van NAC Breda (Nieuw-Zeeland) mee. Kodai Sano van NEC staat als reserve voor Japan klaar.

Opvallend is dat Francisco Marizan van het gedegradeerde FC Volendam, een speler uit de Keuken Kampioen Divisie, ook naar de Spelen gaat. Hij speelt voor de Dominicaanse Republiek, ondanks dat hij vorig seizoen slechts twintig minuten in de Eredivisie speelde en vooral uitkwam voor Jong Volendam.

Eredivisie-spelers op de Olympische Spelen:

- Geronimo Rulli (Ajax) - Argentinië
- Shunsuke Mito (Sparta) - Japan
- Koki Saito (Sparta) - Japan
- Taylor Booth (Utrecht) - Verenigde Staten
- Paxten Aaronson (Utrecht) - Verenigde Staten
- Hussein Ali (Heerenveen) - Irak
- Matthew Garbett (NAC Breda) - Nieuw-Zeeland